Nieuws

Op de hoogte blijven van actueel nieuws van Buro Noord? Volg ons dan via LinkedIn.

Iedereen kan doen waar hij goed in is

In Urk wordt de belangrijkste verkeersader en toegangsweg aangepakt: de Urkerweg. Aan de zuidzijde van de Urkervaart komt een nieuwe wijk met ca. 1500 woningen: de Zeeheldenwijk. Deze nieuwe wijk wordt met de reconstructie van de Urkerweg bij de kern van Urk getrokken. Johannes Kramer, toezichthouder gemeente Urk, en Lars Liefers, werkvoorbereider DAGnl, vertellen over het project.

Bouwteam Muijlwijk Marknesse: als gelijkwaardige partners aan tafel

De gemeente Noordoostpolder heeft een grote woningbouwopgave. Daarom wordt de nieuwbouwwijk Muijlwijk in Marknesse gebouwd. Nu bestaat het gebied nog uit braakliggend akkerland. Naar verwachting staan er eind 2024 rond de 120 nieuwbouw woningen. Om dit project te realiseren heeft de gemeente voor een bouwteam gekozen. Hoe bevalt het werken in een bouwteam?

Hij weet alle ins en outs

De afgelopen jaren is het bedrijventerrein Trekkersveld in Zeewolde enorm gegroeid. Inmiddels is het terrein een van de grootste transport hubs in Nederland. Daarom is het nu tijd om de infra en riolering aan te passen op de huidige capaciteit en activiteiten op het bedrijventerrein. Toezichthouder Gert Emmink (gemeente Zeewolde) en werkvoorbereider Lars Liefers (Buro Noord) vertellen samen over het project.

Alle expertises benutten

Sinds 2018 houdt collega Henry toezicht op verschillende bouwteam projecten van het Waterschap Vechtstromen. Wat houdt een bouwteam in? En aan welke projecten van het waterschap heeft Henry al mee mogen werken?

Samen mooi werk maken

In 2020 stelden we Henry Snoeijer bij de gemeente Meppel voor als toezichthouder voor het project Koedijkslanden fase 6. Inmiddels is hij bijna een jaar actief bij dit project betrokken.

Opdrachtgever beter bedienen

Sinds 2016 ondersteunt Marisa Prins van Buro Noord (onderdeel van DAGnl) als werkvoorbereider de gemeente Zwartewaterland bij de voorbereiding van diverse projecten.

Duurzame relaties, natuurlijke groei en mooie projecten

Fred begon als stagiair bij Buro Hoogstraat. Na een aantal jaar startte hij in 2011 met zijn eigen bedrijf: Buro Noord (onderdeel van DAGnl).

Kennis overdragen aan de jongere generatie

Klaas van Dijk werkte ca. 30 jaar als projectleider bij Grontmij. Door overcapaciteit verliet hij in 2017 noodgedwongen de organisatie en zocht een nieuwe baan. Via een open sollicitatie kwam hij in contact met Buro Noord.

Een duale studie was de uitkomst!

Rob Tuin startte zijn mbo stage bij Buro Noord (onderdeel van DAGnl) en werkt daar inmiddels vijf jaar. Na zijn mbo stage kreeg hij bij DAGnl de kans om een duale studie hbo Civiele Techniek te volgen. Die kans heeft hij direct aangepakt.

Update CO2 uitstoot 2019

In 2019 zijn wij meer elektra gaan gebruiken, máár door ons volledig CO2-neutrale kantoor in Steenwijk is in 2019 ons grijze stroomverbruik met ca. 5% gedaald.

Infra Relatiedagen 2020

Op 4,5 en 6 februari vindt de Infra Relatiedagenbeurs weer plaats in de Evenementenhal Hardenberg. Hét trefpunt waar relaties in de grond-, weg- en waterbouwbranche elkaar ontmoeten.

Elke stuw heeft zijn eigen aanpak

Na zijn studie Civiele Techniek aan het Windesheim in Zwolle is Erwin gestart met werken bij Buro Noord. Sinds februari 2018 werkt hij, via Buro Noord, twee tot vier dagen in de week bij het Waterschap Vechtstromen.

Welkom Buro Borgland

Wij hebben een nieuwe collega bij! Ondernemerschap zit in ons bloed. Daarom breidt DAGnl in Noord-Holland (Warmenhuizen) uit met Buro Borgland.

Vanaf 0 beginnen

Raghda Kaskeen kwam in 2015 met haar drie kinderen vanuit Syrië naar Nederland. Haar man kwam in 2014 al naar Nederland.
In Syrië heeft Raghda de opleiding civiele techniek & milieu gevolgd, maar ze had nog geen werkervaring opgedaan in de civiele wereld.

Uitnodiging feestelijke opening pand Steenwijk

Inmiddels is Buro Noord al enige tijd werkzaam in het nieuwe pand “De Dolder” aan de Tukseweg 75 in Steenwijk. Hoewel het pand nog niet volledig in oude staat is hersteld –hier wordt de komende jaren nog hard aan gewerkt- wordt het pand na veel noeste arbeid, samen met u, feestelijk geopend op donderdag 12 september van 15.00u tot 19.00u.

Betrokken van de plan-fase tot realisatie

Sinds 2016 is Buro Noord betrokken bij het nieuwbouwproject De Vlierlanden in Ommen. In De Vlierlanden worden 215 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Gerard Oord vervult tijdens de voorbereiding de functie van projectleider en tijdens de uitvoering de functie van directievoerder. Collega Willem Vonkeman is, als toezichthouder, tijdens dit project het aanspreekpunt vanuit de gemeente voor alle zaken in het openbaar gebied.

Ik ben altijd al bezig geweest met water

Naast leerwerk- en stageplekken biedt DAGnl jaarlijks ook afstudeermogelijkheden voor 4de jaars HBO-studenten. Auke , student Civiele Techniek, studeert momenteel af bij Buro Noord (onderdeel van DAGnl).

Kennismiddag bij de AVR

Buro Noord (onderdeel van DAGnl) heeft, vorige week, tijdens haar kennismiddag de AVR in Duiven bezocht!

Om alles op elkaar af te stemmen, dat houd het leuk

Nabij de Staartweg in Urk is een nieuwe wijk aangelegd, hierdoor komt er vanuit de wijk meer verkeer via de Nagel naar de Staartweg. Om het gebied verkeersveilig te maken wordt de huidige T-splitsing nu omgebouwd tot een rotonde.

Een uniek systeem voor het afvoeren van regenwater

Projectleider Fred Henniphof, Buro Noord, onderdeel van DAGnl: “Twee weken geleden hebben wij de werkzaamheden weer hervat. Door de lage waterstand van de afgelopen zomer en najaar is de lava nu pas aangekomen.”

Buro Noord behaalt het ISO 14001 certificaat!

Buro Noord heeft het ISO 14001 certificaat behaald! Wij streven continu naar verbetering en willen steeds bewuster omgaan met milieu aspecten. Voor de ISO 14001 zal er jaarlijks een audit plaatsvinden.

Deelname Infra Relatiedagen Hardenberg

Op 5,6 en 7 februari 2019 vindt de twintigste editie van de Infra Relatiedagenbeurs plaats in Hardenberg. Ook dit jaar staat Buro Noord, onderdeel van DAGnl, weer op de beurs.

Buro Noord gaat verhuizen!

Eindelijk is het zover, na een grondige verbouwing werken wij vanaf maandag 17 september vanuit ons nieuwe pand aan de Tuksweg 75, 8331 LB in Steenwijk.