Kennis overdragen aan de jongere generatie

Klaas van Dijk werkte ca. 30 jaar als projectleider bij Grontmij. Door overcapaciteit verliet hij in 2017 noodgedwongen de organisatie en zocht een nieuwe baan. Via een open sollicitatie kwam hij in contact met Buro Noord. Inmiddels is hij ruim drie jaar onze collega. Klaas vertelt over zijn loopbaan:

Klaas: ‘Na mijn stage bij de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders boden zij mij vrijwel meteen een baan aan als calculator (opstellen bestekken en bijbehorende calculatie). In 1988 werd een onderdeel van de Rijksdienst geprivatiseerd naar Grontmij. Ik kwam in eerste instantie op de vestiging in Lelystad terecht. In 1989 verhuisde ik van de vestiging in Lelystad naar de vestiging in Zwolle. Dit zou voor drie maanden zijn en werd uiteindelijk ca. 30 jaar. Tot ’94 werkte ik daar als werkvoorbereider, daarna als projectleider. In 2017 was er bij Grontmij overcapaciteit en moest ik helaas afscheid nemen van de organisatie.’

Van Grontmij naar Buro Noord

Klaas: ‘Na mijn vertrek bij Grontmij stuurde ik direct verschillende sollicitaties eruit. Waaronder ook een open sollicitatie naar Buro Noord. Op het oude kantoor heb ik samen met Fred een kop koffie gedronken. En inmiddels werk ik alweer ruim drie jaar bij Buro Noord. Toen ik de overstap maakte van Grontmij naar Buro Noord merkte ik dat mentaliteit binnen Buro Noord maar ook binnen DAGnl erg goed bij mij past. Ik vind het fijn om te werken bij een organisatie waar minder hiërarchie is en meer vrijheid en verantwoordelijkheid. En dat vond ik bij Buro Noord.’ De werkomgeving binnen Grontmij (tegenwoordig Sweco) was in de loop der jaren erg bureaucratisch, onpersoonlijk en hiërarchisch geworden.

Kennisdelen & klantcontact

Klaas: ’Bij Buro Noord ben ik projecteider. Ik begeleid diverse projecten qua proces, maar ben soms ook  inhoudelijk bezig met het projecten. Het is voor mij af en toe een uitdaging om de begeleiding van eigen projecten en inhoudelijke inbreng van een projecten waarvan ik geen projectleider ben te matchen. Het leuke aan het werken bij Buro Noord vind ik dat ik veel jonge collega’s heb. Ik vind het mooi om mijn kennis over techniek en processen binnen een project over te dragen aan de jongere generatie. Bovendien leer ik op mijn beurt weer van mijn jonge collega’s over automatisering. Het mooiste aan mijn werk? Het scoren van opdrachten, de opdrachten naar tevredenheid van de opdrachtgever afronden en weer terug mogen komen voor een nieuwe opdracht.’